En hjelpearbeider for "turistene fra Helvete." Jeg reiser!


//Aftenposten

Da er det avgjort. Telefonene er tatt. Billettene er booket. Hotellet er booket. 

Jeg reiser nedover i slutten av Januar som frivillig på Lesvos. 

Jeg begynte å søke litt rundt etter mer infomarsjon om Lesvos og flyktningsituasjonen der nede. Jeg har vært engasjert i flyktningkrisen ganske lenge og jeg har debattert mye rundt tematikken, samtidig som at jeg har måttet bryte kontakt med venner som har rasistiske holdninger som ikke er saklige. "De som hjelper flyktningene eller er for at de kommer inn er landssvikere!"

Ja vel, da får de nå synes dette, men jeg har et så sterkt ønske om å hjelpe. Være et medmenneske. Kjenne det selv på kroppen.
For all del, vær uenig og kritisk, men vær så snill. Vær saklig. 

Du må ikke sitte trygt i ditt hjem og si: Det er sørgelig, stakkars dem!
Du må ikke tåle så inderlig vel, den urett som ikke rammer dig selv!
Jeg roper med siste pust av min stemme:
Du har ikke lov til å gå der og glemme!

- Arnulf Øverland, Du må ikke sove

Menneskene som kommer over "dødshavet" kjemper for sitt liv. En 14 kilometersreise, et Helvete. Mennesker dør på veien mot et bedre liv. Barn, eldre, kvinner og menn drukner på veien mot frihet og blir begravd anonymt. Hva med familien som allerede har reist over? Hva med familien som har sendt familiemedlemmer over? Det er stor sannsynlighet for at de ikke får vite og at de bare sitter å venter. Uten svar. 

Flyktningene i de overfylte båtene er på vei mot det vi alle nordmenn tar for gitt. Trygghet og kjærlighet. 

IS regjerer og herjer med våpen og blod. Det er mye bak politikkens dører vi ikke ser, men som vi burde ha sett. Menneskesmuglere som tar gode penger for å få andre dødsredde over havet til et tryggere liv. Mafiaer som selger produkter til flyktningene så de kommer seg frem. Redningsvester fylt med papir, så hvis de faller i vannet, drukner de. 

 

Tilgi dem ikke; de vet hvad de gjør!
De puster på hatets og ondskapens glør!
De liker å drepe, de frydes ved jammer,
de ønsker å se vår verden i flammer!
De ønsker å drukne oss alle i blod!
Tror du det ikke? Du vet det jo!

Du vet jo, at skolebarn er soldater,
som stimer med sang over torv og gater,
og opglødd av mødrenes fromme svig,
vil verge sitt land og vil gå i krig!

- Arnulf Øverland, Du må ikke sove

Jeg tenker jeg oppdaterer bloggen jevnlig når jeg er der nede om det er slik at jeg har mulighet til dette.
Jeg kommer til å dele tanker, opplevelser og erfaringer for livet. 

Det er mange mennesker som vil hjelpe og det er veldig, veldig bra. Det er mange mennesker som ikke vet hvordan de kan hjelpe. Etter en oppdatering nede på Lesvos som jeg har fått, så er det mye barneklær, bæreseler og lignende. Det som trengs er joggebukser til menn, tights til kvinner og sokker til alle forskjellige aldre. 

Hjelp meg med å hjelpe! Hvordan? Du kan øverføre en liten sum til 1208 15 61786 så handler jeg inn nede i Lesvos. Dette hjelper Lesvos økonomisk i den situasjonen de er i, og samtidig hjelper det flyktninger som trenger varme, sårbehandling og flere andre artikler som dekker deres primærbehov. Er det slik at noen som leser dette innlegget har noe ekstra ull til overs (tynt) eller noen sokker som varmer, så er det bare å kontakte meg per mail eilen_holt@hotmail.com eller på Facebook

Og ja. Jeg reiser alene. 

Godt nytt år alle sammen. 

12 kommentarer

lyden

07.01.2016 kl.11:10

Fantastisk bra at du faktisk gjør det mange tenker på, men ikke tør, og det de fleste tenker "ikke angår meg".

Det er ikke slik at alt kan overlates til "noen andre". Verden blir slik vi skaper den sammen.

Sandra Marie

07.01.2016 kl.11:16

kan du bare dra sånn når du er under behandling da? :s

Eilén Holt

07.01.2016 kl.11:35

Sandra Marie:
Hei! Takk for spørsmål. :-)
Ja, det kan jeg. Har søkt og hatt samtaler, så har et godt rustet nettverk rundt meg som hjelper meg der nede om det skulle være noe, og etter jeg har kommet hjem.

Eilén Holt

07.01.2016 kl.11:35

lyden: <3

Marianne Pettersen

07.01.2016 kl.12:02

Så utrolig bra du drar, det er en opplevelse for livet, stå på dette greier du :) Beklager men jg har ikke noe klær til overs hadde jg så hadde jg sendt det med deg. Jg har vært sammen med flyktninger da de kom til røde kors på kurland og det angrer jg aldri på :)

Kacharin

07.01.2016 kl.13:18

Så fint at noen gjør det mange ville men som ikke blir noe av. Ønsker deg lykke til der nede! :)

inabellee

07.01.2016 kl.21:51

Hvor er det de kommer hen? "Lander" de i Norge? Eller må dere hente de i et annet land. Har aldri helt skjønt det. Men jeg blir utrolig glad for at du vil hjelpe, det varmer hjerte mitt at i har gode medmennesker her <3 Skulle gjerne vært med om jeg var litt eldre og ikke måtte være på skolen. Lykke til! <3

Karoline Pettersen

08.01.2016 kl.06:15

Kjenner ingen med et større hjertet enn deg ! God tur !

Eilén Holt

09.01.2016 kl.01:01

Karoline Pettersen: Karoline.. Det varmer så utrolig mye! Takk!

Eilén Holt

09.01.2016 kl.01:06

inabellee: Hei, og takk for spørsmål! Flyktningene betaler flere tusenvis av kroner, da gjerne for sine barn også (og gjerne da de har solgt det de eier og har) for at de ikke skal bli satt inn i militære grupper mot IS og bli drept. Hellas, altså blant annet Lesvos, er "inngangsporten" til Europa, da det er 14 km fra Tyrkia til Hellas med båt.

Ja, det er 14 km, men mennesker sitter flere dager i båter med redningsvester som er laget med liggeunderlag som innlegg eller fylt av papir til rundt 100 Euro stk. det vil si, faller de i vannet, drukner de. Og spesielt i kulden nede i Hellas nå.

Hellas = inngangsporten til flyktningene og veien til det trygge og kjærlige. Det er mange som drukner på veien og blir begravd med anonyme graver, dessverre. Dette handler også om at de fleste flyktninger er papirløse..

Tusen takk for at du støtter tiltaket mitt. Jeg føler at dette er en måte jeg kan hjelpe til på! Jeg ser frem til reisen, men selvfølgelig oppstår det mye alvorlige hendelser man må ta videre med seg i livet.
Tusen takk, igjen. <3

Sandra Marie

09.01.2016 kl.21:57

Så bra! Du må ha masse lykke til :) Skulle gjerne ha blitt med, faktisk!

Eilén Holt

14.01.2016 kl.01:36

Sandra Marie: Tusen takk!

Skriv en ny kommentar

Eilén Holt

Eilén Holt

21, Oslo

21 år og student bosatt i Oslo. Er en rektangel plassert i en firkantet verden. ​ Det å reise er en stor del av livet mitt, og jeg elsker det! Psykisk helse er min hjertesak. ​​ Kontakt meg gjerne på: Eilen_holt@hotmail.com

Følg Eilén på instagram Blogglisten eilenholt eilenholt

Kategorier

Arkiv

hits