Veien videre

/PRIVAT/

 

Jeg trapper ned på medisiner nå og jeg skal nå i dag gå ned til 0,5 mg av Risperdalen jeg bruker. Så er det å vente seks uker før jeg da starter på seponering av Venlafaxin. Jeg snakket med behandleren min i dag på telefon og fikk vite at jeg egentlig skulle ha time i dag. Det har skjedd en misforståelse, men telefonsamtalen var ganske informativ. Veien videre er slik at jeg kanskje ikke skal ha hun jeg har nå, men en annen som driver med DBT fordi behandleren min har en del pasienter. Jeg skal starte i Oktober med noe som heter Prolonged Exposure Therapy for å bli frisk fra PTSD. Samtidig skal jeg gå i DBT (dialektisk atferdsterapi) og individuell terapi. Hver uke. Jeg fikk også vite etter all kartleggingen at Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse er tentativ imens jeg har fått komplex PTSD. 

Dersom en har vært utsatt for gjentatte traumer, og traumatiseringen startet i ung alder, betegnes sykdommen som kompleks PTSD.

- http://www.traume.org

Nå har det seg slik at jeg ble eksponert for traumatiske hendelser når jeg var i ganske ung alder. Jeg vil ikke gå direkte inn på hva traumene innebærer, men det har altså gitt meg diagnosen kompleks PTSD. Jeg har vært klar over PTSD i noen år nå, men den komplekse delen er ganske nytt for meg. Er det noen lesere som har erfaring med kompleks PTSD?

Jeg er veldig glad for at jeg skal bruke tre dager i uken på behandling. Det er så utrolig godt å kunne jobbe intensivt med seg selv, lære nye teknikker og eksponere seg selv for ting som skaper angst og uro. Jeg fikk høre at dette er det beste av det beste. Og det er jeg glad for! 4 kommentarer

HL Helene

25.09.2015 kl.15:21

Så godt å lese at du får oppfølging fremover. Jeg heier på deg! Kompleks ptsd kjenner jeg ikke til, men håper noen andre kan svare deg.

Alter Ego

02.10.2015 kl.18:33

Hei. Jeg har ikke lest bloggen din før. Kompleks PTSD har jeg en del erfaring med. Mine diagnoser er nettopp det også med DID i tillegg. Grunnen til at det blir kalt for kompleks er vel fordi traumer i oppvekståra og over en lengre tidsperiode gir et kompleks symptombilde der selve identiteten i deg blir ødelagt på en måte. Med alle sine forsvarsmetoder. Jeg ønsker deg alt godt og jeg håper jeg får lest mer på bloggen din..

Eilén Holt

12.10.2015 kl.17:01

Alter Ego: Hei! Tusen takk. :-) Det er godt å kunne forstå mer og mer, også når man får høre om andres erfaringer både om sykdommen og terapimessig!

Eilén Holt

12.10.2015 kl.17:01

HL Helene: <3 <3

Skriv en ny kommentar

Eilén Holt

Eilén Holt

21, Oslo

21 år og student bosatt i Oslo. Er en rektangel plassert i en firkantet verden. ​ Det å reise er en stor del av livet mitt, og jeg elsker det! Psykisk helse er min hjertesak. ​​ Kontakt meg gjerne på: Eilen_holt@hotmail.com

Følg Eilén på instagram Blogglisten eilenholt eilenholt

Kategorier

Arkiv

hits