Når man legger lokk på de farlige følelseneVi snakket om følelser og det å legge lokk på de nå på Tirsdag. Det var godt, men samtidig så trigget det en del følelser inne i meg. (Som jeg kanskje har lagt lokk på?) Vi snakket om å legge lokk på følelser, ta på seg en maske, leke helt og være sterk rett og slett. Hvis jeg kan få si det sånn, da. Spørsmålet er - Hvorfor er jeg så hard på utsiden når jeg egentlig er et kjempe følsomt menneske med så mange sårbare sider? Hvorfor synes jeg de følelsene er så farlige?

Det handler om å akseptere seg selv og sine følelser. Det å kunne stå i de. Så hvorfor later jeg som at jeg er noe jeg ikke er? For jeg er jo et følelsesmenneske uten tvil!

Det handler vel om at jeg er redd for å miste kontroll. Jeg holder følelsene tilbake når de trenger å slippes fri, og det er vondt. Jeg har opplevd mye sorg i livet mitt og jeg har mistet mennesker rundt meg som jeg har vært så fryktelig glad i. Hjertestopp. Selvmord. Påkjørsel. Det er så utrolig vondt, og jeg kjenner brystet strammer seg og klumpen kommer i halsen. Den klumpen jeg så godt jeg kan prøver å få fjernet med styrken min av fornektelse for følelsene mine. 

Tidligere, og nå. Har jeg kuttet bort vonde, ubehagelige følelser som jeg har synes har vært farlige for meg å føle på. Jeg har flyttet fokuset over på noe annet, straffet meg selv med selvskading eller andre nedlatede ord. Fordi jeg fortjener det, tror jeg. Tidligere har jeg drukket bort følelsene mine for å ikke kjenne på de, drukket for å slippe angsten, pyntet meg og dratt på fest. For at andre skal synes at jeg er GOD NOK. Falske bekreftelser har jeg lett etter når den eneste bekreftelsen på at jeg er god nok egentlig bør komme fra meg selv og ingen andre. For jeg vet hva JEG er! Jeg har tatt overdoser på medisiner for å slippe å føle noe, havnet på sykehuset og tenkt svar eller hvitt. Enten så lever jeg eller så dør jeg. Enkelt og greit. Jeg blir sint på meg selv. Det ligger så mye undertrykt sinne i følelsene mine at det tar over, og derfor har jeg flyktet fra det jeg selv har definert som uutholdelig, altså - De liksom farlige følelsene. 

Behandleren min vil dra fram følelser i meg som jeg undertrykker, stille meg spørsmål jeg aldri har tenkt over og reflektere over andre ting jeg selv ikke hadde tenkt at jeg burde reflektert over. Jeg har sagt til behandleren min nå at jeg vil slutte på medisinene mine og virkelig føle på de "farlige" følelsene igjen. Kanskje gå igjennom et helvette, men det er faktisk bedre med to skritt foran og ett skritt bak. Jeg tror at hvis jeg tør å føle på følelsene mine, og da mener jeg alle, og hvis jeg tør å stå i de og ikke distrahere meg, akseptere de og ikke flykte - Så er det ikke sikkert jeg trenger å bli dårlig igjen. Jeg må føle på følelsene for å bygge meg selv opp igjen til det mennesket jeg en gang var. Bitene er skarpe å ta opp, og det kan hende jeg skjærer meg på de, men alt knust kan limes sammen igjen til noe nesten like helt. 

 

 

4 kommentarer

hjernekaaos

12.08.2015 kl.16:38

Kjenner meg veldig godt igjen i det du skriver. Det er liksom enklere å legge lokk på følelsene når man er blant andre og det er lettere å bare si "Det går bra" selv om det egentlig ikke gjør det.

Eilén Holt

12.08.2015 kl.16:59

hjernekaaos: Takk for tilbakemelding! Jeg er helt enig med deg, det går an å bare si at man har det bra fordi det er det enkleste. Det å presse ut ordene at man ikke har det bra kan være både vanskelig og tøft i seg selv, men det er så viktig for å komme seg videre! Stå i følelser og kjempe!

Mona

12.08.2015 kl.18:56

Kjenner meg litt igjen der du...

Lise Lindblom

12.08.2015 kl.19:54

Kjenner meg så godt igjen, bortsett fra at jeg legger ikke lokk på følelsene, jeg styrer det ikke - noe i meg gjør det av seg selv og uansett hvor mye jeg vil knekke og gråte så får jeg det bare ikke til, ikke en eneste tåre. Så jeg sitter ofte med hodepine, kvalme og ømhet i hele kroppen fordi jeg er så anspent hele tiden, fordi det er flere tonn jeg drar på om dagene - som ikke klarer å komme ut uansett hvor mye jeg prøver, det kan være utrolig utfordrende!

Ha en riktig fin kveld videre! :)

Skriv en ny kommentar

Eilén Holt

Eilén Holt

21, Oslo

21 år og student bosatt i Oslo. Er en rektangel plassert i en firkantet verden. ​ Det å reise er en stor del av livet mitt, og jeg elsker det! Psykisk helse er min hjertesak. ​​ Kontakt meg gjerne på: Eilen_holt@hotmail.com

Følg Eilén på instagram Blogglisten eilenholt eilenholt

Kategorier

Arkiv

hits