"Oppskriften" på en god psykolog.

Det er mange som har diskutert på flere blogger tidligere om hva en god behandler er, og det er absolutt et tema som er verdt å ta opp. Jeg tenker å dele litt av mine meninger rundt dette, og oppskriften på en god behandler generelt er ganske subjektivt og individuelt. Det er rom for flere punkter, så hvis du leser dette innlegget så håper jeg du kan kommentere hva du synes en god behandler er så jeg ser flere punkter jeg kan legge ved så andre kan få kunnskap innenfor helsesektoren eller hjelp utenfra til å snakke med behandleren sin om hva de faktisk trenger for at behandlingen skal bli så bra som mulig.

Kryssene som står ved siden av noen av punktene betyr at det eventuelt kan gjøre skade dersom punktet blir brutt. 

 

"Oppskrift" på en god psykolog:

 • God kompetanse innenfor sitt fagområde 
 • Er en god lytter
 • Lærer å kjenne pasientens grenser, begrensninger og muligheter. 
 • Er tålmodig. 
 • At psykologen er reflektert og kan se saken fra flere sider enn en. 
 • Aktiv og problemløsningsorientert. 
 • Gir ansvar, arbeidsoppgaver og stiller krav når man er stabil og ikke i en krisetilstand. *
 • Psykologen ikke er opptatt av statistikker, diagnoser og det teoretiske, men faktisk ser meg som Eilén.
 • Ros for god jobb gir mestringsfølelse.
 • Ha en støttende holdning generelt.
 • En som tar fornuftige valg når man ikke klarer det selv. *
 • En som bruker tidligere erfaring i sitt arbeid.  

 

Hva er det dere tenker er oppskriften på en god behandler? Er det noe dere savner? Eller ber jeg kanskje om for mye når det kommer til denne listen? Det synes jeg egentlig ikke at jeg gjør for det er jo krevende å være psykolog. Mange faktorer som spiller inn. Jeg er klar over at det finnes noen av de som jobber som psykolog som ikke er like egnet for å jobbe med mennesker, men jeg har heldigvis ikke møtt på noen av de.

Som sagt så er "oppskriften" på en behandler veldig subjektivt og individuelt, og punktene over er min definisjon på en god psykolog. Når man strever med en psykisk belastning så er det godt å ha et menneske rundt seg som støtter, viser empati og trygghet. Det finnes så utrolig mange nydelige mennesker i helsesektoren som vil hjelpe, og det gjør meg veldig, veldig glad. 

Det er pasienten som må gjøre en hard jobb for å kunne vise fremskritt i behandlingen, men behandleren må være der for å trekke tauet med pasienten. Et godt samarbeid, et godt bånd er det som er viktig i en behandler-pasient relasjon. Det er du som må ta skrittene, endre tankegangen, endre handlingene og endre livet til en positiv omvendig, ikke behandleren din. Ingen kan gjøre det for deg, enn du! Men at behandleren er der å trekker tauet med deg, og ikke sitter på sidelinjen sparer dyrebar tid og det gjør behandlingen mye mer effektiv. Husk - Samarbeid er veien mot å bli frisk!

 

Liker du bloggen min kan du like facebooksiden min her!


#Behandling #Psykiatri #Psykiatrisk #DPS #BUP #psykolog #psykiater #Behandler #Støtte #empati #fordomsfri 

2 kommentarer

Live

18.07.2015 kl.21:53

Jeg syns det var en god liste jeg, spesielt det å se personen bak diagnosen og ikke bare diagnosen. Men det er også viktig at psykologen setter seg inn i klientens liv og ikke være dømmende, de har jeg vært borti et par ganger... Jeg syns også det er positivt dersom en har en diagnose (fysisk) psykologen ikke kjenner til er åpen for å sette seg litt inn i, i det minste lese litt om diagnosen. Jeg hadde nemlig en psykolog som var veldig, veldig utdatert etter mange år i utlandet hvor hun jobbet som noe helt annet, hun ville ikke engang lese om min daværende diagnose og mente alt satt i hodet og at smertene jeg kjente ikke var virkelige på noen som helst måte... (var feildiagnotisert med en leddsykdom)

Ha en god kveld videre:)

Eilén Holt

19.07.2015 kl.13:38

Live: Helt enig med deg når det kommer til det du skriver! :-) Takk for kommentar. - Det er som sagt viktig at hele pasienten blir sett, uavhengig om det er fysisk eller psykisk. Det at du har møtt på en psykolog som ikke ville oppdatere kunnskapen sin er helt utrolig.. Det må jeg forstå er veldig frustrerende med tanke på at man skal få hjelp!

Skriv en ny kommentar

Eilén Holt

Eilén Holt

21, Oslo

21 år og student bosatt i Oslo. Er en rektangel plassert i en firkantet verden. ​ Det å reise er en stor del av livet mitt, og jeg elsker det! Psykisk helse er min hjertesak. ​​ Kontakt meg gjerne på: Eilen_holt@hotmail.com

Følg Eilén på instagram Blogglisten eilenholt eilenholt

Kategorier

Arkiv

hits