Hvordan forteller jeg familien min om selvskadingen?

Jeg ser på nettet at det er mange ungdommer som har selvskadet og lurer på hvordan de skal fortelle foreldrene sine at de sliter med dette. Og jeg synes de fortjener det ordentlig svar. Jeg vil dele min personlige opplevelse av hvordan jeg delte dette med min mamma, og jeg vil også gi noen råd på veien som kanskje kan hjelpe. Jeg vet ikke om mine råd er gode nok heller, men dette er i hvert fall dette jeg har. 


bildet er hentet fra www.tumblr.com

Selv om jeg har en familie som elsker meg og aksepterer meg for den jeg er, så synes jeg det likevel er ganske sårt å blottlegge seg selv og vise fram armene. Det er en skam i det og jeg liker ikke påminnelsen. Jeg vet at det jeg har gjort har smertet andre i min familie også, og det er ikke godt å vite. Nå er det ikke snakk om åpne sår, men det er arr, det er bare påminnelsen av det vonde som var som er så utrolig leit. 

Jeg husker presist hvordan jeg fortalte mamma om min selvskading, og jeg angrer vel kanskje litt på hvordan jeg viste henne det eller fortalte henne det. Det var noe jeg delte frivillig fordi jeg følte mamma "fortjente" å vite om det, og jeg var jo rundt 12 år. Så jeg sa i fra ganske tidlig, noe som gjorde at jeg fikk hjelp og innleggelse ganske fort og tidlig også. Dette er jeg utrolig takknemlig for faktisk.

Hvis du for eksempel er i behandling så kan det være en god løsning å fortelle det til dine foreldre via din behandler på et møte. Ha et vanlig møte, du og familien din med din psykolog. Og dette er sikkert utrolig skremmende, og kanskje også uaktuelt for de fleste, men det er en god måte å gjøre det på!

Hvis du ikke er i behandling så kan det være en løsning å for eksempel skrive et brev, gå på skolen og snakke med foreldrene dine når du kommer hjem igjen? Du må ikke nødvendigvis dra på skolen heller, men da kan man i hvert fall tenke litt for seg selv før man snakker sammen om det vanskelige.

 

Hvis du har noen forslag, så håper jeg gjerne at du skriver det i kommentarfeltet under her! Så kan flere få mer inspirasjon til hvordan de kan si i fra og få hjelp! 

Én kommentar

Mari Johansen

24.06.2015 kl.13:01

Du har en veldig bra blogg elsker å lese den det hadde vært super duper kult og snilt om du vile lese min blogg :) håper du har en fin dag veldig fin dag ♥♥♥

Skriv en ny kommentar

Eilén Holt

Eilén Holt

21, Oslo

21 år og student bosatt i Oslo. Er en rektangel plassert i en firkantet verden. ​ Det å reise er en stor del av livet mitt, og jeg elsker det! Psykisk helse er min hjertesak. ​​ Kontakt meg gjerne på: Eilen_holt@hotmail.com

Følg Eilén på instagram Blogglisten eilenholt eilenholt

Kategorier

Arkiv

hits