Ukens sitat #4

Flere sitater med samme tema. 

Det er ingenting man hører bedre enn det som blir sagt bak ens rygg.

- Lars Saabye Christensen

Baksnakking besvares best med stillhet.

- Ben Jonson

Den som er flink til å smigre, er også flink til å baktale.

- Napoleon I

 

 

Har du venner som hevder seg selv ved å prate nedsettende om andre? Da prater de mest sannsynligvis nedsettende om deg også når du ikke er i samme rom. Kanskje du skal ta en runde med deg selv og stille spørsmålet: "Har dette mennesket gitt meg mer energi eller tatt energi fra meg de siste årene?" Hvis svaret peker mot siste del av spørsmålet, er det klart hva man bør gjøre. 

Tenk over det, er du en lojal venn som stiller opp for andre? Eller prater du nedsettende om de du kjenner når de egentlig ikke har gjort deg noe? 
La oss si at du og en annen har en konflikt, så er det bedre å gå til kilden enn å gå til alle andre. Det vil slå tilbake på deg selv når som helst og er en tap-tap situasjon. Det beste å gjøre er å besvare baksnakking og selvhevdelse fra en annen med kjærlighet. Ikke samme mynt. For hvem sitter igjen med skjegget i postkassen?

5 kommentarer

Anne-Helene

20.05.2015 kl.17:17

sikter du til noen spesielle?

<3

Féline

20.05.2015 kl.19:38

Ord til ettertanke! Er helt enig med deg

Bjørnebærfabrikken

20.05.2015 kl.21:25

Veldig enig i deg, jeg synes det er trist folk har lett for å si mye negativt om andre bak dens rygg. Jeg er mye mer for framsnakking. :D

På en annen side så følte jeg for noen år sida (da jeg var liten og dum, eller rettere sagt 14-15 år) at venner av meg baksnakket meg, når de i virkeligheten snakket om hvor bekymra de var for meg, men bak ryggen min. Tror mange unge og barn som sliter psykisk eller fysisk kanskje kan føle det slik, for da er man mer sårbar. Men uansett så er ikke drittslenging greit, enten det er bak ryggen eller rett i fjeset på noen.

Eilén Holt

20.05.2015 kl.21:29

Anne: Huff, ja, kanskje litt skrevet in the heat of the moment, men jeg er bare så ufattelig oppgitt.

StoryPain

20.05.2015 kl.21:40

Det er sant vis noen venner snakker bak ens rygg så er de ikke ekte venner, Håper ting blir bedre etter vært <3

Skriv en ny kommentar

Eilén Holt

Eilén Holt

21, Oslo

21 år og student bosatt i Oslo. Er en rektangel plassert i en firkantet verden. ​ Det å reise er en stor del av livet mitt, og jeg elsker det! Psykisk helse er min hjertesak. ​​ Kontakt meg gjerne på: Eilen_holt@hotmail.com

Følg Eilén på instagram Blogglisten eilenholt eilenholt

Kategorier

Arkiv

hits