Glemmen videregående skole avd. VPS

De to siste årene jeg har gått på skolen, så har jeg gått på Glemmen VPS. Denne skolen ligger på Veum i Fredrikstad, og er en veldig god skole som jeg anbefaler! Denne skolen er det få som har hørt om også fordi det er så lite om den på nett! 

Her oppe er skolegangen lettere og tilrettelagt for deg som elev. Det man trenger for å søke er en legeerklæring som forklarer hva du strever med psykisk og trenger hjelp til rundt fullføring av skole. Deretter skreddersys skolegangen etter dine behov og du starter 09.35 hver dag. Man har maks 4-5 timer på skolen, og klassen er inndelt i små grupper fra 4-7 personer. Trenger du taxi til skolen, så har de et tilbud man kan benytte seg av så lenge man har legeerklæring på hvorfor man skal ha taxi. Alle kan søke. Skolen skal flytte nå med det nye sykehuset, så det kommer ikke til å ligge på Veum mer til info!

Oppgavene man får på skolen er tilrettelagt etter hva man interesserer seg mest for, så skolen bygges mye på elevenes indre motivasjon noe som er veldig bra. Jeg har fått forbedringer i karakterene mine på denne skolen, og jeg er strålende fornøyd at det finnes støtte dersom man eventuelt må være på sykehuset en periode! Det blir enklere å komme seg opp om morgenen, og man er mer motivert til å fullføre. Skolen er virkelig til å anbefale for de som har problemer med å fullføre skolen grunnet sin psykiske helse, og trenger litt ekstra hjelp for å komme seg igjennom skolen.

Du får en helt vanlig utdanning så du kan gå på høyskole/universitet etterpå, så det er ikke noe å tenke på. Skal du ta privatisteksamener så er skolen veldig behjelpelig med å finne fram informasjon til deg, og hjelpe deg i gang. Jeg skal selv ta to privatist eksamener nå i Mai som jeg gruer meg veldig til! Haha :-)

 

 

Her er en del av fellesområdet hvor lærerne setter ut te, frukt og kaffe hver dag.
På tirsdager er det et varmt måltid på skolen til alle elevene. :-) 


 

(Edit: Skolen har nå flyttet ned til sentrum i Fredrikstad og ligger ikke på Veum lenger.)

Én kommentar

Helene

22.06.2016 kl.01:06

👍👍😊

Skriv en ny kommentar

Eilén Holt

Eilén Holt

21, Oslo

21 år og student bosatt i Oslo. Er en rektangel plassert i en firkantet verden. ​ Det å reise er en stor del av livet mitt, og jeg elsker det! Psykisk helse er min hjertesak. ​​ Kontakt meg gjerne på: Eilen_holt@hotmail.com

Følg Eilén på instagram Blogglisten eilenholt eilenholt

Kategorier

Arkiv

hits